“Medene ruke”

  • Naziv:“Medene ruke”
  • Adresa:{
  • Grad:{ {
  • Telefon:098 313 903
  • Email:bz.medeneruke@gmail.com
  • Web stranica:"Medene ruke"

Djelatnosti: Suveniri, proizvodi od meda, kolači

Proizvodi u ponudi: Kolači / Cakes / Kuchen, Med / Honey / Honig, Suveniri / Souvenirs

KONTAKTIRAJTE “Medene ruke”

 

Braniteljska zadruga “Medene ruke”

Naša zadruga se bavi proizvodnjom ukrasnih jestivih medenjaka u oblicima simbola hrvatskih gradova.
Npr. za grad Vukovar izrađujemo Vučedolsku golubicu, za Vinkovce izrađujemo Orion, za grad Pulu izrađujemo Arenu, itd. Bavimo se proizvodnjom konzumnih medenjaka u pakiranjima od 125 i 250 grama.

Osnovna djelatnost BZ Medene ruke je proizvodnja tradicionalnih jestivih ukrasnih medenjaka sa simbolima Hrvatskih gradova, različitih manifestacija te ostalih simbola prema željama i potrebama potrošača. Svaki je medenjak ručno rađen i napravljen od najboljih namirnica po receptu iz 1902. godine.

Na krajnjem istoku Lijepe naše, u ravnoj Slavoniji, u gradu Vukovaru, u nedavnoj prošlosti najteže pogođenom ratnim vihorom, pojavljuje se , na zgarištima gospodarstva, jedinstvena zadruga. Ne želeći se prepustiti svakodnevnoj sumornoj rutini njezine se članice, poput golubica, uzdižu i pokreću hrabru i inovativnu radinost.

Odlučuju predstaviti Hrvatskoj i svijetu, na originalan i zanimljiv način, svoj grad – svoju viziju grada. Marljive članice se odlučuju za proizvodnju jedinstvenog suvenira – medenjaka u obliku simbola svojega grada – Vučedolske golubice. Koliko puta smo svatko od nas prigodom proslave raznih blagdana s nostalgijom i tugom pomislili na kolače iz našeg djetinjstva, medenjake. Njihov miris širio se kućom nekoliko dana prije, slatkast i pomalo težak, ali i sada sama pomisao na to preplavi srce nekom čudnom toplinom. Upravo to, ta tradicija spravljanja domaćih kolača, toplina doma, vatra na ognjištu, te pomalo zaboravljene vrijednosti bile su misao vodilja kod nastanka ovog projekta.

EN

Name: Medene ruke

City/Municipality: Vukovar

County: Vukovar-Srijem

Activity: production of gingerbread

DE

Name: Medene ruke

Stadt/Gemeinde: Vukovar

Landkreis: Vukovarsko-Srijemska

Aktivitäten: Herstellung von Lebkuchen

 

Proizvodi “Medene ruke”