GASTRO MANIFESTACIJA „KUHAJMO SLAVONSKI“

Slavonski Brod, 22.11.2014. god. ispred dvorane Vijuš 09.00- 18.00 sati Organizatori: Turistička zajednica grada Slavonskog Broda, Razvojna agencija grada Slavonskog Broda, Turistički klaster „Slavonska košarica“, Obrtnička škola Slavonski Brod, Sedis d.o.o.

Grad Slavonski Brod i ove godine organizira tradicionalni Katarinski sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, devetnaesti u nizu, koji se održava u razdoblju od 20. do 23. studenog 2014.

Izvršni organizatori Sajma su Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda i Poduzetnički inkubator BRODIN.

U sklopu ovogodišnjeg Katarinskog sajma održat će se gastro manifestacija „Kuhajmo slavonski“ tijekom koje će se posjetiteljima pokušati prenijeti duh tradicije i kulture življenja u Brodskom Posavlju i Slavoniji, kroz organiziranje natjecanja vrhunskih hrvatskih kuhara, i brojne popratne gastro sadržaje.

PROGRAM NATJECANJA

U programu će sudjelovati 7-10 kuharskih ekipa iz raznih hrvatskih gradova, te nekoliko domaćih odnosno gradskih ekipa. Natjecanje će se odvijati u dvije kategorije – priprema klasičnog slavonskog predjela (KATEGORIJA A) i priprema tradicionalnog glavnog jela (KATEGORIJA B)

KATEGORIJA A: 09.00-10.30

Slavonska hladna plata (slanina, čvarci, kulin, kulinova seka, svinjska mast, domaći sir razni) Priprema se za 15 osoba, servira na plate ( po ekipi 2-4 plate , po vlastitom izboru) Priprema hladne plate počinje u 09.30 sati i traje do 10.30. Prezentacija i ocjenjivanje do 11.00. Svaka ekipa prezentira svoje plate na svojoj radnoj klupi, a nakon prolaska komisije započinje s pripremama za kuhanje glavnog jela.

KATEGORIJA B: 11.00- 15.00

Toplo glavno jelo – slavonski čobanac (divljač, svinjetina, junetina) Priprema se za 20 osoba, servira se za kušanje, svaka ekipa na svom stolu. Predviđeno vrijeme za kuhanje glavnog jela je od 11.00-15.00 sati. Prezentacija glavnog jela trajat će tijekom cijelog vremena pripremanja jer će kuharske ekipe komisija više puta obići.

IZVAN KATEGORIJE 16.00-18.00 sati

SLATKI ZALOGAJ Priprema i prezentacija slatkih slavonskih zalogajčića (domaći pekmezi, dţemovi, marmelada, namazi od ţira, kestena, meda, domaći kruh ) Ova kategorija nije natjecateljskog karaktera, već prezentira neke od proizvoda turističkog klastera „Slavonska košarica“.

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA 18,00 – 18, 30 sati

POPRATNI SADRŽAJI

Tijekom manifestacije odvijat će se i brojni popratni sadrţaji poput druţenja posjetitelja i kuharskih ekipa, organiziranja kuharskih „dvoboja“ među posjetiteljima, prezentacija, degustacija i sl., uz moderiranje od strane Stephana Macchia, poznatog Chef kuhara podrijetlom iz Francuske, zvijezde reality show-a „Jezikova juha“ RTL Televizije

DODATNE INFORMACIJE

Vozni red KATARINSKOG AJZIBANA na gastro manifestaciju „Kuhajmo slavonski“

Subota, 22. studeni, 2014.

Polazak Zagreb: 06:24 h Dolazak Sl. Brod: 09:13 h

Polazak Sl. Brod: 18:01 h Dolazak Zagreb: 21:01 h

Cijena karte (povratna): Odrasli – 65 kn Djeca – 35 kn

Besplatan prijevoz za djecu mlađu od 6 godina.

Putovanje obuhvaća i doček na kolodvoru u Sl. Brodu i obilazak Brodske tvrđave.

 

 
Objavljeno: 21.11.2014.