Održana skupština klastera ´Slavonska košarica´

U petak je u Đakovu, u restoranu ‘Sokak’ održana 4. sjednica Skupštine Turističkog klastera ‘Slavonska košarica’.

Sjednici su prisustvovali Vesna Živković, predsjednica klastera, Biljana Lončarić, direktorica Turističke zajednice Slavonskog Broda, predsjednik Turističke zajednice Slavonskog Broda Mirko Duspara, ali i domaćini (Ergela Đakovo i Turistička zajednica Đakova) koji su dali podršku i izrazili želju za zajedničkom suradnjom.

Vesna Živković, predsjednica klastera je rezimirala 4. sjednicu na kojoj su donesene izmjene statuta i promjene u upravnom i nadzornom odboru, ali i napomenula kako je plan za 2014. godinu puno ambiciozniji od prethodnog.

Direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek nije skrivala zadovoljstvo što je Turistički klaster dobio iznimno važan brand kao što je Državna ergela lipicanaca, ali se osvrnula i na moguću suradnju.

Direktor Državne ergele Đakovo Nidal Korabi istaknuo je kalo je ergela biser nacionalne i kulturne baštine cijele države te kako protekle godine isključivo rade na jačanju turističkog segmenta. Nakon pristupanja klasteru Nidal očekuje pozitivan pomak i ergele, ali i njihove međusobne suradnje.

Mirko Duspara je posebno istaknuo brojku od 107 članica klastera i pet županija koje su u njega uključene. Želja je i predsjednika Turističke zajednice da se ovaj klaster razvija sve više i da članovi imaju koristi od udruživanja. Prema njegovim rječima, potrebno je malo vremena da se sve posloži, ali ističe kako idu dalje u prezentiranju i širenju klastera.

Klaster okuplja poznate i priznate članove, a ovo je još jedan od dokaza koliko je bitna zajednička suradnja kako bi se lakše ostvarivale turističke ambicije. Primjer uzajamnog podupiranja i uvažavanje je upravo i činjenica da se ergela u Đakovu koja se svrstava u jednu od najstarijih u Europi odlučila udružiti u Turistički klaster čiji je cilj unapređenje turističke djelatnosti u istočnoj Hrvatskoj.

 
Objavljeno: 08.02.2014.