U Rodinom gnijezdu kuhaju fiš pred vama, a možete i pomoći u pripremi

Danas je u turističkom domaćinstvu Rodino gnijezdo u Zagrebačkoj ulici u našem gradu predstavljen novitet u gastro ponudi ovog domaćinstva, a u suradnji s Turističkom zajednicom Slavonskog Broda. Novitet je fiš paprikaš, Brođanima dobro poznati specijalitet koji se danas u Rodinom gnijezdu mogao i degustirati.

Tona Tonkić odlučio se na hrabar potez – kuhati fiš direktno pred gostima. Tonkić smatra da će Brođani, kao i gosti to prepoznati na njegovom seljačkom domaćinstvu. Uz ponudu smještaja nudi dobru kobasicu, kvalitetno pripremljenu divljač, slaninu kombinira u većini jela.

„Obišao sam dosta Baranje, dobio sam dosta savjeta i pomoći i prenešenog iskustva. Spremam se i u Suboticu gdje ću dobiti odličan recept za domaće tijesto. Ciljano sam išao na to da u Brodu imamo gdje pojesti dobar fish. I sam sam dugo držao ribarnik i poznajem dobru ribu. Ovdje planiram zajedno sa svojim gostima čistiti ribu i pripremati ju i vjerujem da će ovo biti definitivno među najboljim fiševima na ovom području. Ovdje neće biti podgrijavanja ili serviranja nekakvih temeljaca. Ujutro će se ići na ribnjak, i od svježe ribe praviti fiš. Drugačije neće biti, samo svježe i kvalitetno.
Ovim putem molim sve one koji planure dolaziti u većim grupama da se najave, jer je ovo prvenstveno obiteljsko domaćinstvo i nema nas puno. Od idućeg tjedna očekuje vas fiš, a onda krećemo s dimljenim šaranom na rašljama pa ćemo vidjeti što i kako dalje.”

Predsjednik naše Turističke zajednice, Mirko Duspara, podsjetio je kako naš grad ima i daleko poznatu fišijadu i dobro je da se u gradu ima gdje pojesti dobar fiš, koji se u ovom domaćinstvu priprema na tradicionalan način, na otvorenom.
„Ovo je ono što je našem gradu nedostajalo i bilo bi šteta da ne pokažemo kroz cijelu godinu da znamo kuhati fiš, da imamo dobru i kvalitetnu riječnu ribu. Ovo je odlična prilika za grupu turista koja će doći i vidjeti cijeli proces pripreme fiša – od čišćenja ribe, pripreme, kuhanja i na kraju degustacije. Ovo je odlična prilika za pokazati da znamo živjeti sa rijekom Savom“ zaključio je Duspara.

Foto: eBrod

Autor: Krešimir Galić

 
Objavljeno: 05.12.2014.