Pivovara Daruvar

  • Naziv:Pivovara Daruvar
  • Adresa:
  • Grad:
  • Telefon:091 123 90 76
  • Email:milan.vuksic@pivovara-daruvar.hr
  • Web stranica:Pivovara Daruvar

Djelatnosti: proizvodnja i distribucija piva

Proizvodi u ponudi: Pivo

KONTAKTIRAJTE Pivovara Daruvar

 

Naselivši daruvarsko područje češkim doseljenicima, grof Janković iskoristio je njihovo poznato graditeljsko iskustvo u izgradnji pivovare i umijeće u proizvodnji piva.

Pivovara Daruvar ima tradiciju dugu više od 180 godine i najstarija je hrvatska pivovara, koja od osnivanja 1840.godine djeluje na istom mjestu.

Tijekom godina postojanja nekoliko puta je mijenjala svoje vlasnike, ali tradicija i receptura proizvodnje piva ostala je ista. Pivovara ima respektabilan brend, i jedan od najdugovječnijih u hrvatskom pivarstvu – Staročeško pivo.

Zahvaljujući tradiciji u proizvodnji piva i prirodno mekoj vodi, daruvarsko pivo je od samog početka slično češkom pivu, a kuhati se počelo čak dvije godine prije nego je u češkom gradu Plzeň po prvi puta skuhan lager koji je i danas dominantan tip u svijetu piva.

Kroz povijest su se ovdje kuhale mnoge vrste piva; Martovsko, Sanator, Slador, Specijal, Gambrinus i Porter, a danas je jedina pivovara izvan Češke Republike koja proizvodi pivo prema tradicionalnoj češkoj recepturi.

EN

Name: Daruvar Brewery

City/Municipality: Daruvar

County: Bjelovar-Bilogora

Activity: beer production

DE

Name: Brauerei Daruvar

Stadt/Gemeinde: Daruvar

Landkreis: Bjelovarsko-Bilogorska

Aktivitäten: Herstellung von Bier