Manifestacija „Kuhajmo slavonski“ pokazala svu raskoš slavonske gastronomije

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda, Razvojna agencija grada Slavonskog Broda, Turistički klaster „Slavonska košarica“, Obrtnička škola Slavonski Brod, Sedis d.o.o. udružili su snage i u sklopu Katarinskog sajma po prvi puta organizirali gastro manifestaciju „Kuhajmo slavonski“.

U sklupu Katarinskog sajma jučer je održana gastro manifestacija “Kuhajmo slavonski”. Nakon što se u jutarnjim satima održalo natjecanje u pripremi hladne plate (slavio Hotel Art) , u poslijepodnevnim satima održano je natjecanje u pripremi  toplog glavnog jela – slavonskog čobanca sa zadanim namirnicama (divljač, svinjetina, junetina).
Čobanac je pripreman za 20 osoba, te serviran za kušanje svake ekipe na svom stolu.

Pobjednik u kuhanju slavonskog čobanca bio je Anđelko Ledić iz Zlatnog luga (Požega)…

U žiriju koji je ocjenjivao najbolji čobanac bili su:

Stefan Macchi
Boris Matić (RaSB)
Ivica Vlašić (novinar Brodskog vjesnika)
i prof. Ivan Kožić (Obrtnička škola Slavonski Brod)

Priznanja je dodijelio Sfefan Macchi, predsjednik žirija

/ebrod/

/poslovni portal/

 

 
Objavljeno: 23.11.2014.