Sava – nositelj turističkog razvoja

Predstavljanje ostvarenih i planiranih projekata Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda kao i predstavljanje potpuno nove gastro ponude na području našega grada održano je sinoć u Kući piva u Restoranu Antik. Uz predstavnike brodske Turističke zajednice i članove Tursitičkog vijeća, na predstavljanju projekata bili su i članovi Turističke zajednice Županje, Hrvatske turističke zajednice kao i predstavnici Tursitičkih udruženja Bosne i Hercegovine.

Jedan od ključnih projekata je Lijepa naša Sava o kojem je govorio gradonačelnik Mirko Duspara:
„Mi smo danas prezentirali i pokazali što Sava znači našem gradu i županiji, ali i Slavoniji. Tu su nam gosti iz BiH s kojima nas rijeka Sava povezuje, pa smo tako prezentirali projekte koje ćemo zajedno odraditi. Posebno me veseli da smo pokazali koliko Slavonski Brod i Slavonija žive sa Savom. Čuli smo koji su to projekti koji nas očekuju, a važni su za Slavonski Brod – obala i utvrda od KKD do ušća Mrsunje, za koju je gotova građevinska dozvola a tu bi trebalo biti riječno pristanište u koje će stajati kruzeri a turisti bi išli u Tvrđavu i u sam grad.
Sava je uvijek izazov, i ove smo godine imali priliku vidjeti lošu ćud rijeke Save – samo smo ove godine imali 4 puta plavljenje na našem Poloju i kupališna sezona je propala. No, dobili smo pomoć Hrvatske turističke zajednice koja nam je financijski pomogla da obnovimo dječja igrališta na Poloju, promatračnicu, sanitarni čvor i posadimo novo drveće.
Osim toga, prezentirali smo i projekte koje radimo sa susjednim općinama na Savi: Oprisavci, Županja i Bošnjaci i raspisali smo zajedno natječaj za literarne radove za učenike osnovnih škola na području Hrvatske koji će doći na jednodnevni izlet i upoznati Slavonski Brod, produžiti za Oprisavce, a otamo u Županju gdje će vidjeti prvu nogometnu loptu koja je došla na ove prostore a zatim u Bošnjake u Šumarski muzej.
S kolegama iz BiH, iz Modriče, Doboja, Broda, Odžaka i Šamca imamo prekograničnu suradnju i mislimo iskoristiti potencijale i jedne i druge regije i to prezentirati EU i povući sredstva.“

Ivana Maltar, direktorica sektora za upravljanje ponudom i podršku razvoju destinacije u Hrvatskoj turističkoj zajednici podsjetila je kako je HTZ ove godine kroz mjeru potpora turističkim zajednicama na nerazvijenim područjima pomogla TZ Slavonskog Broda u obnovi infrastrukture na poplavljenim područjima.
„Unutar ove mjere TZ Slavonskog Broda pomogli smo u obnovi turističke infrastrukture na ŠC Poloj pri izgradnji dječjeg igrališta, a upravo je Poloj jedan od nositelja razvoja turizma ove regije. Čuli smo o važnosti razvoja riječnog turizma, koji je jedan od proizvoda Broda i regije, a ključni su proizvodi ono po čemu ćemo identificirati svaku regiju pojedinačno.“

Foto:eBrod

Autor:eBrod

 
Objavljeno: 17.12.2014.